Pátek 4. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Část vozovky a opěrné zdi se v Tišnově na ulici Pod Květnicí sesunula na neobydlený domek. Ačkoli statika samotného domu zůstala nenarušena, hrozilo další sesutí, a proto na místo události kromě hasičů ze stanice Tišnov vyjela i jednotka ze stanice Brno – Lidická, která je na podobné typy událostí vycvičená a technicky vybavená.

Společnými silami se až do večerních hodin i ve spolupráci s přivolaným statikem pokoušeli zabezpečit svah proti případnému dalšímu sesuvu. To se jim také podařilo a krátce před devátou hodinou místo události opustili.

Dvě osoby byly zraněny při střetu dvou osobních vozidel na dálničním sjezdu u obce Praskačka. K nehodě vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská. Obě zraněné osoby byly v době příjezdu hasičů v péči přivolané záchranné služby.

Hasiči zkontrolovali obě vozidla a provedli u nich protipožární opatření. Po zadokumentování události Policií ČR odtlačili oba automobily mimo vozovku. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

Profesionální jednotka ze stanice České Budějovice byla vyslána do Radošovic k dohašení požáru kotle na tuhá paliva v kotelně restaurace. Průzkum na místě ukázal, že požár zlikvidoval zaměstnanec restaurace za pomoci jednoduchých hasebních prostředků.

Jednotka provedla pouze kontrolu místa požáru. Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody na 60 000,–, hodnota uchráněného majetku činí 100 000,–. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci.

Rychnovští profesionální hasiči byli povoláni k dopravní nehodě, která se stala v Rychnově nad Kněžnou – Lipovce. Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že došlo ke střetu dvou osobních vozidel, která skončila mimo vozovku. Při nehodě byli zraněni tři lidé, kteří byli ošetřeni a převezeni záchrannou službou do nemocnice.

Hasiči zajistili havarovaná vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Příčina nehody je v šetření Policie ČR.