Neděle 7. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči ze stanice Český Krumlov a z jednotky SDH obce Kájov byli vysláni do Kájovské ulice v Kájově, kde byl ohlášen požár ve sklepě bytového domu. Když se hasiči k domu blížili, valil se z jeho oken silný kouř. Hasiči v dýchacích přístrojích vnikli do domu a zjistili, že ve sklepě nehoří.

K zakouření došlo po zatopení v kotli, kdy se tah komína obrátil a kouř se tak dostal do sklepa a kotelny. Hasiči nasadili přetlakový ventilátor a sklep a přilehlé chodby odvětrali.

Profesionální hasiči ze stanice Prachatice vyjeli společně se ZZS a Policií ČR do Hracholusk, kde byla ohlášena dopravní nehoda dvou osobních automobilů. Na místní křižovatce se srazily vozy značek Ford C-max a Škoda Yeti. Škoda zůstala na křižovatce, Ford stál na přilehlém parkovišti.

Hasiči u obou aut provedli protipožární opatření a do příjezdu policistů řídili provoz na komunikaci. ZZS si do své péče převzala jednoho zraněného řidiče. Hasiči dále vyčistili vozovku od vyteklé chladicí kapaliny. Po ukončení šetření hasiči odtlačili Škodu také na parkoviště a dokončili úklid silnice od úlomků plastů a použitého sorbentu.

K nehodě nákladního vozidla došlo včera odpoledne nedaleko Billy v Rychnově nad Kněžnou. Řidič z dosud nejasných příčin narazil do stromu a převrátil se s vozidlem na bok. Na místo události vyjeli místní profesionální hasiči. Ti zajistili vozidlo proti požáru a odpojili autobaterie. Řidič byl zraněn a převezen záchrannou službou do nemocnice.

Hasiči po provedeném protipožárním zabezpečení převrátili za pomoci vyprošťovacího automobilu nákladní vůz zpět na kola, odstranili poškozený strom a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny. Příčiny a okolnosti nehody šetří Policie ČR.

K dopravní nehodě původně ohlášené s nutností vyproštění zraněných osob vyjela do Dolního Dvořiště, části obce Jenín profesionální jednotka ze stanice Kaplice následována jednotkou SDH obce Vyšší Brod. Hasiči na místě zjistili, že se jedná o nehodu osobního automobilu, jehož zraněná řidička vyproštění nepotřebuje.

Jednotky pomohly s naložením zraněné do sanitky, zároveň zajistili havarované auto protipožárním opatřením. Nehodu šetřili policisté.