Neděle 7. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K většímu úniku provozních kapalin vyjeli dobrovolní hasiči z Jílového-Modré do jílovského sídliště. Barevné pásy se nacházely v několika ulicích města. Oznamovatel upozornil na uniklé kapaliny v ulici Lipová, Oblouková a Školní, po příjezdu bylo dále zjištěno, že skvrny jsou i v dalších částech města.

Podle svědků mohlo dojít k úniku z popelářského vozu. Na místo dorazila PČR a případ je nyní v šetření. Hasiči se po ukončení zásahu vrátili zpět na základnu.

K nouzovému otevření bytu v domě s pečovatelskou službou v hradecké Jungmannově ulici vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové. Uvnitř se měla nacházet starší paní, která pečovatelce nezvedala telefon.

Hasiči otevřeli dveře bytu pomocí speciálního nářadí a uvnitř našli uživatelku, která upadla na zem a nemohla se bez pomoci zvednout. Po příjezdu záchranné služby hasiči předali místo události a vrátili se zpět na základnu.

Dvě osoby byly zraněny při střetu osobního a nákladního vozidla v Hradci Králové. K nehodě došlo po poledni na světelné křižovatce v Koutníkově ulici. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská. Při jejich příjezdu byli řidič i spolujezdkyně ze Škody Felície venku z vozidla.

Oba utrpěli zranění a byli převezeni záchrannou službou do nemocnice. Řidič nákladního vozidla Mercedes vyvázl bez zranění. Hasiči odpojili u škodovky autobaterii a po zadokumentování události Policií ČR ji odtáhli mimo vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.