Neděle 7. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jedna osoba byla zraněna při dopravní nehodě, ke které došlo v ulici T. G. Masaryka v Novém Městě nad Metují. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky a místní dobrovolní hasiči. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že řidič osobního vozidla z dosud neznámých příčin narazil do zaparkovaných vozidel.

Zraněnému a otřesenému řidiči hasiči poskytli předlékařskou pomoc a následně ho předali do péče záchranné služby. Havarovaný osobní vůz zajistili proti požáru a odpojili autobaterii. Místo nehody si převzala Policie ČR k dalšímu vyšetřování a jednotky hasičů se vrátily na základny.

Profesionální hasiči z Jičína vyjeli k nouzovému otevření bytu v ulici Palackého v Jičíně. Jednalo se o byt v prvním nadzemním podlaží, ve kterém se měla nacházet starší paní. Hasiči během několika minut otevřeli dveře a našli uživatelku bytu, která ležela na zemi, dýchala, ale na oslovení nereagovala.

Hasiči poskytli ženě předlékařskou pomoc a do příjezdu záchranné služby sledovali životní funkce. Následně pomohli záchranářům s naložením pacientky do sanity.