Neděle 7. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Zřejmě vlivem technické závady začal v ulici Bayerova v Brně unikat ze zaparkovaného osobního vozu zemní plyn. Hasiči se museli násilně dostat do auta s tímto CNG alternativním pohonem a odvětrat prostor kabiny. Uvnitř a v blízkém okolí naměřili výbušnou koncentraci plynu.

Z preventivních důvodů proto po nezbytně nutnou dobu uzavřeli ulici. Místo zajistili proti případnému požáru. Po odvětrání kabiny a kontrole koncentrací plynu v okolí se vozidla ujala odtahová služba.

V Písku v Tyršově ulici zasahovali místní profesionální hasiči u dopravní nehody, kdy dopravní nehody osobního vozu značky Ford Fusion. Ford skončil převrácený na střechu, jeho řidička z něj vylezla sama před příjezdem hasičů. V době jejich příjezdu už byla v péči zdravotníků ZZS.

Ford před převrácením naboural ještě vedle stojící zaparkované vozidla Škoda Fabia. Hasiči obě auta zkontrolovali před požárem a únikem provozních kapalin a poté nehodu předali Policii ČR k šetření. Následně pomohli s naložením Fordu na vůz odtahové služby a vozovku v místě nehody uklidili.

Profesionální hasiči ze stanice Soběslav zasahovali na silnici E55 v katastru obce Košice, části obce Doubí u dopravní nehody osobního auta značky Hyundai i30 a traktorbagru značky Catt. Vyproštění osádek nebylo potřeba, řidičku Hyndaie ZZS transportovala do nemocnice.

Hasiči zajistili místo nehody, u havarovaných dopravních prostředků provedli protipožární opatření a zasypali vyteklé provozní kapaliny na silnici sorbentem. Po ukončení šetření policistů a naložení vozu Hyundai na vůz odtahové služby jednotka zametla se silnice použitý sorbent, sklo a plasty a zásah ukončila.