Pondělí 9. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z Náchoda a Jaroměře a dobrovolní hasiči z České Skalice byli přivoláni ke kamionu do obce Česká Skalice. Po příjezdu hasiči zjistili, že se nejedná o nahlášený požár kola, ale že došlo pouze ke spálení opláštění brzd na jednom kole.

Hasiči přeměřili teplotu kola termokamerou. Poté hasiči mechanicky odblokovali brzy a doprovodili kamion na parkoviště, kde znovu přeměřili teplotu, která začala klesat. Řidiči bylo doporučeno, aby si zavolal odborný servis.

Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že hoří střecha garáže u rodinného domku s autem uvnitř v Kolárově ulici v Děčíně – Chrochvicích. K požáru vyjela jednotka HZS ze stanice Děčín a dobrovolné jednotky ze Starého Města, Horního Žlebu a Boletic nad Labem. Hasiči na místě zjistili, že hoří střecha přístavku na dvoře jednoho z domů.

S pomocí nastavovacích žebříků, ručního nářadí, dýchací techniky a vodních proudů požár lokalizovali v 13:35 a zlikvidovali v 14:21. Příčinou vzniku požáru bylo špatně uhašené ohniště, z nějž se žhavé uhlíky rozsypaly kolem starého gauče a ten vzplál.

Na linku tísňového volání byla oznámena dopravní nehoda dvou osobních aut v Nádražní ulici v Litoměřicích – Předměstí. K dopravní nehodě vyjela jednotka HZS ze stanice Litoměřice. Při nehodě byla zraněna řidička jednoho z vozidel.

Hasiči ji ve spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou z havarovaného vozu vyprostili a pomohli naložit do vrtulníku Letecké záchranné služby. Jednotka po té uklidila vyteklé provozní kapaliny z havarovaných aut. Silnice byla během zásahu uzavřena.