Pondělí 9. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Policie ČR si vyžádala jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kaplice k dopravní nehodě, která se stala u obce Hubenov. Střetly se zde tři osobní automobily, z nichž jeden skončil mimo komunikaci. Ze dvou zbývajících na vozovce vytekly provozní kapaliny. Hasiči je zasypali sorbentem a u všech vozů provedli protipožární opatření. Po zadokumentování nehody policisty kaplická jednotka zásah po 17. hodině ukončila úklidem komunikace.

Profesionální hasiči z Trutnova byli krátce před patnáctou hodinou přivoláni k úniku nafty do řeky Úpy ve Svobodě nad Úpou. Na místo se dostavili pracovníci z Povodí Labe, Životního prostředí a zástupce z blízké čerpací stanice. Informován byl také starosta obce.

Na místě již probíhalo bagrování jímky a bylo nutné zesílit zachytávači hráz. Hasiči použili proti šíření sorbční hady. Zástupci příslušných orgánů se dohodli, že dobrovolní hasiči ze Svobody nad Úpou budou až do pátku zajišťovat výměnu sorbentu a sorbčních hadů, které poskytnou profesionální hasiči z Trutnova.

Krátce po půl třetí byla na linku tísňového volání HZS Kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda dvou osobních vozidel v Lukově. K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Moravské Budějovice. Při nehodě se zranila jedna osoba. Hasiči poskytli zraněné osobě předlékařskou první pomoc a po příjezdu zdravotníků ji předali do jejich péče. Na havarovaných vozidlech jednotka provedla protipožární opatření a místo nehody technicky zabezpečila.