Pondělí 9. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K požáru udírny ve Slepoticích vyjížděli dnes krátce po desáté hodině na pokyn operačního důstojníka HZS Pardubického kraje profesionální hasiči z Holic. Při příjezdu se hasičům naskytl pohled na domácí udírnu vyrobenou z dřevěné skříně na zápraží přímo pod střechou rodinného domu.

Vznícením omastku z masa začala udírna hořet. Díky včasnému zásahu obyvatelky domu pomocí zahradní hadice zachránila střechu domu, ale domácí udírnu už ne. Požár byl před příjezdem hasičů uhašen. Uchráněná hodnota 2 miliony korun. Hasiči se vrátili na základnu těsně před jedenáctou hodinou.

Profesionální hasiči z táborské stanice monitorovali společně s policisty a pracovníky plynárenské firmy možný únik plynu, a to v ulicích Varšavská a Bělehradská v Táboře. Hasiči pomocí detektoru plynu měřili koncentraci jak v ulicích, tak i v několika domech. Nenaměřili žádné hodnoty.

Poté se na příkaz operačního střediska přesunuli do firmy v Sezimově Ústí, kde byl také zjištěn zápach plynu. Ani tam žádný únik hasiči nenaměřili.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové byli přivoláni k nouzovému otevření bytu v ulici J. Masaryka v Hradci Králové. Uvnitř se nacházela zraněná osoba, která přes dveře komunikovala s ohlašovatelkou události.

Hasičům se nepodařilo otevřít dveře bez poškození, proto byli nuceni zámek vypáčit. Hasiči pomohli záchranné zdravotnické službě s naložením pacientky do sanitky a předali byt dceři majitelky.