Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na linku tísňového volání oznámil pracovník ostrahy skládky odpadu v Lukavci, že při pravidelné obchůzce zpozoroval plameny na skládce. K požáru vyjely jednotky HZS ÚK ze stanice Lovosice a Litoměřice a dobrovolné jednotky z Chotiměři a Třebenic.

Jednotky požár lokalizovaly v 18:42 a zlikvidovaly v 19:03. Příčinou vzniku požáru bylo působení slunečního svitu, samovznítil se uložený odpad (prázdné obaly od sprejů a barev). Škoda nevznikla.

Na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina byl ohlášen požár v rodinném domě na ulici Jasanová v Jihlavě Horním Kosově. K požáru vyjeli jihlavští profesionální a dobrovolní hasiči. Provedeným průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že hoří vybavení kuchyně.

Požár zasáhl lednici, mikrovlnnou troubu, kuchyňskou linku a další vybavení kuchyně. Požár hasiči po pár minutách zlikvidovali vysokotlakým vodním proudem. Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Majetková škoda byla předběžně vyčíslena na částku 200 tisíc korun. Požáru zapříčinila technická závada.

Jednotka z Moravské Třebové vyjela k úniku nebezpečných látek do obce Gruna na Svitavsku. Po příjezdu na místo události bylo průzkumem a informací zjištěno, že došlo k technické závadě na motoru osobního automobilu Ford a na pozemní komunikaci unikl motorový olej (cca 5 litrů).

Znečištěná plocha byla a 0,5×200 metrů. Jednotka nejdříve odtáhla nepojízdné vozidlo mimo vozovku a poté jímala olej a čistila místo zásahu. Nehodu vyšetřila Policie ČR.