Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Před půl šestou ráno vyjeli hasiči ze stanice Nepomuk k nehodě nákladního automobilu, který vlivem náledí u obce Skašov skončil na boku v příkopu. Obě osoby vyvázly bez zranění. Při nehodě došlo k proražení nádrže a tím k většímu úniku nafty do odtokového žlabu při komunikaci. Hasiči naftu zlikvidovali sorbentem a sorpčními hady.

K vyproštění náklaďáku byl povolán jeřáb ze stanice Klatovy. Silnice z Nepomuka na Přeštice byla po dobu vyprošťování uzavřena.

Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že ve Velemíně u motorestu hoří kabina kamionu. K požáru vyjely jednotky HZS ÚK ze stanic Litoměřice a Lovosice a dobrovolné jednotky z Žalan a Chotiměři. Požárem byla zasažena kabina kamionu značky MAN.

Hasiči požár lokalizovali ve 2:23 a zlikvidovali v 2:40. Doprava byla na nezbytně nutnou dobu zastavena a po provedení zásahu byla silnice zprůjezdněna jedním směrem s řízeným provozem. Příčinou požáru byla technická závada a škoda byl předběžně odhadnuta na 200 tisíc Kč.

K dopravní nehodě ohlášené s následným požárem byla k obci Jenín vyslána profesionální jednotka ze stanice Kaplice. Jako posilová jednotka na místo vyjela jednotka SDH obce Vyšší Brod. Když hasiči přijeli na místo, provedeným průzkumem zjistili, že havarované auto nehoří.

Osádka vozu byla již v péči zdravotníků ZZS, kteří z místa nehody odvezli jednu zraněnou osobu. Jednotky HZS provedly zajištění havarovaného auta proti požáru a úniku provozních látek a krátce před půl devátou večerní velitel zásahu předal nehodu Policii ČR k šetření. Poté se hasiči vrátili na své základny.

Operačním střediskem byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Uherský Brod k hlášené dopravní nehodě kamionu zn. Volvo. Podle oznamovatele sjel kamion mimo komunikaci a zůstal zabořený v poli. K nehodě došlo na komunikaci I/50 u obce Drslavice na Uherskobrodsku.

Po svém příjezdu hasiči zajistili místo zásahu a provedli jeho nasvětlení. Řidič kamionu vyváznul z nehody nezraněn. Vzhledem ke skutečnosti, že souprava nijak neblokovala provoz a nehrozilo žádné nebezpečí, byla jednotka odeslána zpět na svou stanici.