Neděle 29. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na základě vyžádání Policie vyjela profesionální jednotka ze stanice České Budějovice v Českých Budějovicích k monitoringu osobního automobilu, ze kterého údajně unikal plyn. Když hasiči přijeli na místo, zjistili, že se jedná o dopravní nehodu, při které se střetly tři za sebou jedoucí osobní automobily.

Poslední z aut byl vůz značky Audi s pohonem na LPG. Zasahující hasiči provedli odpojení akumulátoru vozu Audi a kontrolu plynové nádrže a motoru. Nebylo zjištěno žádné nebezpečí.

Milevská profesionální jednotka zasahovala na silnici č. 121 u Záluží, kde došlo k dopravní nehodě dodávky značky Renault Master. Dodávka skončila po nárazu do stromu převrácená na bok v příkopu v hloubce přibližně tři metry. Osádka vyvázla zcela bez zranění.

Zasahující hasiči provedli kontrolu úniku provozních kapalin a zajištění dodávky proti vzniku požáru. Poté pomohli pracovníkům odtahové služby, která na místo musela povolat dva vyprošťovací vozy, s vytažením dodávky zpět na silnici a jeho naložení na vůz odtahové služby. Zásah hasiči ukončili po 10. hodině.

V pondělí dopoledne vyjížděli hasiči z Chrudimi k dopravní nehodě na silnici č. 37 nad Skalku, kde osobní automobil Renault Espace skončil svou jízdu z dosud nezjištěných příčin v příkopu a na boku. Po příjezdu hasičů byly již dvě zraněné osoby v péči zdravotnické záchranné služby.

Hasiči zajistili vozidlo proti požáru odpojením akumulátoru a po zadokumentování nehody policisty vozidlo převrátili zpět na kola a pomocí cisterny bylo vytaženo zpět na komunikaci. Následně ho odtáhli mimo vozovku a poté se vrátili na základnu.