Neděle 29. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že na půl cesty mezi Rohatci a Roudnicí nad Labem hoří osobní auto. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Roudnice nad Labem. Hořelo osobní auto značky Citroen Xsara.

Hasiči požár lokalizovali v 16:20 a zlikvidovali v 16:44. Oheň zničil motorový prostor a interiér vozidla. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci v motorovém prostoru. Škoda byla předběžně odhadnuta na 50 000 Kč.

K úniku většího množství provozních kapalin vyjeli dnes odpoledne hasiči ze stanice Děčín a jednotka sboru dobrovolných hasičů Jílové – Modrá. Událost se stala v Jílovém u místních papíren DS Smith Packaging. Z nákladního automobilu, který nakládal zboží, unikly provozní kapaliny na parkoviště a do Jílovského potoka.

Hasiči provedli uklizení vozovky a pomocí stěn likvidují látky v potoce. Na místě celou událost šetří Policie ČR.

Po 10. hodině směřovaly hasičské vozy na silnici Střemošice-Košumberk. Jednalo se o náraz dodávky do stromu. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Jednotka hasičů provedla klasické úkony při dopravní nehodě – odpojení akumulátoru, aby nedošlo k požáru i kontrolu vozidla, zda nedošlo k úniku provozních náplní.

Po zadokumentování nehody policisty bylo provedeno přeložení nákladu do náhradního vozidla a následné vytažení vozidla navijákem, pořezání stromu a úklid komunikace.