Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V plzeňské ubytovně došlo z dosud nezjištěných příčin k požáru vchodových dveří do předsíně společné ke čtyřem bytům. Doposud nebylo z možných příčin vzniku požáru vyloučit úmysl ani hru dětí. Požár poničil dveře a koberec, hustý kouř zaplnil prostory bytů a celé chodby.

Hasiči ze stanice Plzeň-Střed na odvětrání použili přetlakovou ventilaci a vyvedli z objektu dvě děti a tři dospělé – těhotnou ženu a jejího druha odvezla ZZS do nemocnice na pozorování. Škody předběžně vyšetřovatel vyčíslil na 30 tisíc korun, uchráněné hodnoty odhadl na 600 tisíc.

Dva hektary lesa lehly popelem v podvečerních hodinách mezi Lukavicí a Písečnou na Orlickoústecku. Jednalo se o požár mýtiny a pětiletých mladých stromů a poté se požár rozšířil i na vyšší porost. Na místě zasahovalo pět hasičských jednotek. Požár hasiči zlikvidovali po dvou a půl hodinách.

Příčinou vzniku požáru bylo ponechané místo bez dozoru při pálení klestí. Škoda byla vyčíslena předběžně na 200 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 5 milionů korun. Dle slov vyšetřovatele hasičů bude udělena pokuta.

Na základě ohlášení Městské policie Strakonice vyjely strakonická profesionální a strakonická dobrovolná jednotka ve svém městě do Katovické ulice, kde u jezu hořela stará tráva. Požár trávy na břehu řeky zasáhnul plochu přibližně 5 × 15 metrů. Krátce před 18. hodinou zasahující hasiči provedli kontrolu řádného uhašení a vrátili se na své základny.

Při požáru nevznikla žádná škoda, požár nebude dále šetřen.