Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K dopravní nehodě v katastru obce Olopenec vyjeli jednotky HZS Sušice a SDH Kašperské Hory. Vozidlo sjelo do příkopu ze zhruba třímetrového srázu. Původníinformace, že vozidlo začíná hořet, se ukázala jako mylná – z vozidla unikal prach z vystřelených airbagů. Řidič vyvázl bez zranění.

Hasiči pomohli odtahové službě s naložením havarovaného vozidla. Protože nebylo možné ani bezpečné vyprostit vozidlo zpět na silnici přímo, probíhalo vyprošťování vozidla přes sousední soukromý pozemek se souhlasem jeho majitele.

Jednotka HZS Praha, st. 8, odstranila následky nehody osobního automobilu Citroën se zraněním 2 osob na Pražském okruhu. Zraněné osoby v době dojezdu jednotky na místo byly již v péči ZZS.

Vozidlo se při nehodě převrátilo na střechu do odvodňovací strouhy podél komunikace. Z vozidla došlo k úniku provozních kapalin do strouhy – likvidováno zasypáním sorbentem. K úniku do kanalizace nedošlo. Vozidlo bylo odpojením AKU zajištěno proti požáru a vráceno zpět na kola na okraj komunikace. Případ byl předán PČR.

Tři vozy továrních značek Škoda se střetly na silnici E55 v úseku mezi obcemi Horusice a Dynín. Následky nehody likvidovala profesionální jednotka ze stanice Soběslav. Jednalo se o vozy Superb, jehož řidič byl předán zdravotníkům ZZS, dále Octavia combi a Fabia, kde si zdravotníci převzali do své péče spolujezdkyni řidiče.

Zasahující hasiči provedli u všech vozů protipožární opatření, vyteklé provozní kapaliny na vozovce posypali sorbentem a do příjezdu Policie ČR řídili provoz na komunikaci. Vzhledem ke špatné viditelnosti jednotka HZS zajistila pomocí osvětlovacího stožáru osvícení celého místa zásahu. Po zadokumentování nehody Policií ČR hasiči pomohli s naložením havarovaných aut na vozy odtahových služeb a provedli závěrečný úklid komunikace.