Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Vyškovští hasiči vyjeli k dopravní nehodě osobního vozidla na dálnici u Komořan. Na místě události hasiči zjistili, že automobil je převrácený na střechu mimo komunikaci. Zdravotnické záchranné službě pomohli hasiči s transportem zraněného řidiče do sanitního vozu a havarované vozidlo zajistili proti vzniku požáru.

Provozní kapaliny z automobilu neunikly. Po vyšetření nehody Policií ČR zajistila speciální firma vyproštění a odtah vozidla. Jednotky se v 19,30 hod. vrátily zpět do Vyškova.

Do Nýrska k požáru komína RD vyjely jednotky HZS Klatovy, SDH Janovice nad Úhlavou, Pocinovice a místní jednotka dobrovolných hasičů. Požár poškodil komínové těleso, ale mimo něj se oheň nerozšířil. Do půlnoci zajišťovali dohled místní hasiči, od půlnoci do druhého dne majitel. Majitel nepředložil doklad o splnění povinnosti ukládající odbornou prohlídku komínového tělesa jednou ročně, byla mu na místě udělena bloková pokuta.

Osádky cisteren profesionálních hasičů ze stanice Tábor a dobrovolných hasičů obce Malšice byly vyslány k ohlášenému požáru sklepa rodinného domu v Malšicích. Průzkum, provedený příslušníky HZS v dýchací technice, ukázal, že došlo k požáru starých dek uložených vedle kotle. Hasiči doutnající deky vynesli ven na volné prostranství a uhasili.

Zakouřený sklep jednotky odvětraly pomocí přetlakové ventilace. Vzniklá škoda byla vyčíslena na Kč 20 000,–, hodnota uchráněného majetku je Kč 3 000 000,–. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost.