Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Zhruba 1 km za Javornou ve směru na Železnou Rudu havarovala dvě osobní auta. Obě skončila v příkopu, jedno z nich se převrátilo na střechu. Při příjezdu jednotek HZS Klatovy, SDH Železná Ruda a pracovníků ISS NP a CHKO Šumava byli všichni účastníci nehody v péči ZZS. Do nemocnice byla transportována jedna osoba. Z vozidel neunikly žádné provozní kapaliny. Hasiči po dobu zásahu na místě usměrňovali provoz. Po příjezdu odtahové služby byla silnice na dobu vyprošťování vozidel z příkopu zcela uzavřena.

Profesionální jednotka ze stanice Strakonice byla vyslána k obci Chvalšovice k dopravní nehodě osobního automobilu. Jednalo se o vůz značky Renault Thalia, který se nacházel převrácený na střeše na vozovce. Nevytékaly z něj žádné provozní kapaliny, řidič vozu na místě nebyl. Zasahující hasiči zajistili místo nehody a do příjezdu Policie ČR řídili provoz na komunikaci. Po ukončení šetření Policií ČR hasiči převrátili Renault zpět na kola a pomohli s jeho naložením na vůz odtahové služby. Zároveň auto zajistili proti požáru. Zásah jednotka ukončila závěrečným úklidem komunikace.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Dobrušky a dobrovolných hasičů z Nového Města nad Metují vyjely v sobotu dopoledne k dopravní nehodě, která se stala u obce Spy. Při střetu osobních vozidel Škoda Felícia a Kia Magentis byli zraněni dva lidé. Ti byli ošetření a následně převezeni záchrannou službou do nemocnice. Hasiči provedli protipožární opatření a odpojili u havarovaných aut autobaterie. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

U Černíkova v příkopu silnice č. 1846 bylo nalezeno devět barelů s neznámou látkou. Hasiči z PS Klatovy dle UN kódu s informační podporou operačního střediska látku v barelech identifikovali. Jednalo se o žíravé látky, oživovače plastů automobilů a čistící prostředky na auta.

Všechny barely byly uzavřené, ze žádného kapaliny neunikly. Na místo se dostavila pracovnice Životního prostředí a starosta příslušné obce – ten zajistil odvoz barelů k likvidaci.