Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na výjezdu z Českých Budějovic na silnici I/20 ve směru na Písek zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému u dopravní nehody, při které se střetly nákladní automobil s osobním autem značky Škoda Superb. Zraněný řidič vozu Škoda zůstal v havarovaném autě zaklíněn. Zasahující hasiči jej vyprostili přibližně za čtvrthodinu. Zároveň provedli zajištění havarovaných vozů proti požáru a úniku provozních kapalin. Krátce po 17. hodině jednotka předala nehodu k šetření Policii ČR a vrátila se na základnu.

Dvě osoby byly zraněny při střetu dvou osobních vozidel na silnici v Novorokytnické ulici v Novém Rokytníku. Na místo události vyjeli v 15:55 hodin profesionální hasiči z Trutnova s technickým automobilem a cisternou. V havarovaných vozidlech cestovali pouze řidiči, kteří utrpěli zranění. Hasiči museli jednoho z nich z vraku auta vyprostit. Oba řidiči byli následně předáni do péče pozemní a letecké záchranné služby Královéhradeckého kraje a transportováni do nemocnice. Hasiči zajistili obě vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

Posádka rychlé lékařské pomoci zasahovala ve čtvrtek 6.2. u dopravní nehody na železnici. Operační středisko ZZS MSK bylo krátce po patnácté hodině informováno o střetu vlaku s člověkem v Třinci. Na místo byla neprodleně vyslána výjezdová skupina s lékařem z třineckého výjezdového stanoviště.

Pětatřicetiletý muž utrpěl při nehodě poranění neslučitelná se životem, kterým podlehl bezprostředně po střetu. Lékař záchranné služby již mohl jen konstatovat jeho smrt. Na místě zasahovala také jednotka HZS, která provedla očištění kolejového náspu.