Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na linku tísňového volání byl oznámen požár bývalé hospody v Moskevské ulici ve Starém Jiříkově. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Šluknov a dobrovolné jednotky z Jiříkova, Šluknova a Rumburku.

Hasiči provedli průzkum, zda se v budově někdo nenachází. Nikdo nebyl nalezen. Hořelo v přízemí, během zásahu se propadly stropy. Hasiči požár lokalizovali 3:06 a zlikvidovali v 5:18. Škoda a příčina vzniku požáru se vyšetřují.

Foto: Hasiči Jiříkov

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolných hasičů z Kostelce nad Orlicí vyjely po sedmé hodině ráno k dopravní nehodě, která se stala u Doudleb nad Orlicí. Řidič terénního pick-upu z dosud nejasných příčin sjel z vozovky do odvodňovacího příkopu. Při příjezdu hasičů byl muž v péči záchranné služby, která jej následně převezla do nemocnice. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin. Vyproštění vozidla zpět na vozovku zajistil kolega zraněného řidiče. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Technická závada na elektroinstalaci byla příčinou vzniku požáru jističů v elektrické skříni ve firmě v ulici Roberta Bosche v Českých Budějovicích. K požáru, který byl na Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje elektrickou požární signalizací, vyjely osádky tří cisteren profesionálních hasičů z českobudějovické stanice. Požár byl hasiči zlikvidován během necelých deseti minut. Po závěrečné kontrole požářiště se jednotka vrátila na svou základnu. Vyšetřovatel HZS výši vzniklé škody vyčíslí následující den. Hasiči u požáru spolupracovali s Policií ČR.