Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Do Litomyšle-Nedošína směřovaly hasičské vozy, došlo zde k úhynu ryb v řece Loučné. Hasiči opět odebrali několik vzorků z různých míst na řece. Vzorky si převzali k rozboru pracovníci Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč.

Na místo se dostavil i pracovník inspekce životního prostředí i pracovník odboru životního prostředí městského úřadu. Případ i nyní vyšetřuje Policie ČR.

Hasiči již na stejné místo, do Nedošína, vyjížděli v sobotu 11. ledna ve večerních hodinách. Pravděpodobně do kanalizačního systému města Litomyšl unikly nebezpečné látky. V řece Loučné došlo následně k úhynu ryb – zejména pstruhů. Hasiči ihned postavili na hladině řeky norné stěny tak, aby se dále látka nešířila.

Hasiči odebrali několik vzorků, které putovaly do Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč k rozboru. O víkendu bylo z řeky vyloveno přibližně 120 kilogramů uhynulých ryb.

Jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové s pěti zásahovými vozidly vyjela včera po desáté hodině dopoledne k ohlášenému požáru v objektu Okresního soudu v Hradci Králové. Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že se část objektu opravuje a během prací při odklízení materiálu se značně prášilo. To mělo za následek, že vycházející prach z oken budovy působil jako kouř. Jednotka nezasahovala a vrátila se zpět na základnu.

Jedna osoba byla zraněna při včerejší nehodě dvou osobních vozidel, která se stala na silnici mezi Úpicí a obcí Radeč. Na místo události vyjeli v 09:38 hodin profesionální hasiči z Trutnova. Při příjezdu jednotky na místo byla jedna osoba v péči záchranářů. Hasiči zabezpečili vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Jedno z havarovaných aut, které skončilo mimo vozovku, vytáhli pomocí vyprošťovacího automobilu zpět na silnici. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Tři hasičské jednotky vyjely k požáru hospody v obci Podmokly na Rokycansku. Po příjezdu na místo bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o požár dřevěného obložení na zdi a stropu. Hasiči v dýchací technice požár zlikvidovali pomocí jednoho C proudu. Požár poškodil dřevěné obložení, dřevěný strop výčepu a prohořely spojovací dveře do sálu. Veškeré dřevěné konstrukce museli hasiči rozebrat. Na odvětrání zakouřených prostor hasiči použili přetlakovou ventilaci.

Na místě zasahovaly: JSDH Podmokly, JSDH Zvíkovec, HZS Radnice.