Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K dopravní nehodě osobního auta došlo po půl třetí odpoledne na silnici u obce Prasek. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Nechanic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že řidič osobního vozidla Ford Escort z nejasných příčin sjel do příkopu. Při příjezdu hasičů byl lehce zraněný muž v péči záchranářů, kteří ho následně převezli do nemocnice. Hasiči zajistili auto proti požáru a řídili v místě události dopravu. Příčiny nehody šetří Policie ČR

U 123. km dálnice D5 ve směru na Prahu na připojovacím pruhu od čerpací stanice došlo k úniku nafty z neznámého vozidla. Další projíždějící vozy naftu rozjezdily, při příjezdu jednotky z Tachova plochu odstavného parkoviště a výjezd na dálnici pokrýval slabý film na ploše cca 2×60 metrů. Hasiči zajistili místo události do příjezdu PČR a SÚD. Celkový úklid provedli pracovníci SÚD pomocí sorbentu a zametacího stroje.

Ve středu v odpoledních hodinách byli hasiči ze stanice v Chrudimi vysláni do Klešic, kde došlo k pádu osoby z koně. Při příjezdu jednotky na místo byl již na místě vrtulník Letecké záchranné služby Hradec Králové, dále posádka Zdravotnické záchranné služby Pardubice i dobrovolní hasiči z Heřmanova Městce. Zraněná osoba byla při vědomí a v péči lékařů.

Ti nakonec rozhodli, že zranění jezdkyně nejsou závažného charakteru a bude do nemocnice převezena sanitním vozem. Hasiči pomohli s transportem zraněné ženy do vozu. Odchytit museli také psa, který utekl a koně. To se hasičům povedlo během několika minut. Poté se jednotky vrátily na své základny.