Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotky HZS Plzeňského kraje ze stanic Plzeň Slovany, Stanice Plzeň Střed, Stanice Plzeňského kraje – KŘ byly vyslány do obce Doudlevce k požáru ve výrobní hale. Po příjezdu na místo, bylo zjištěno, že došlo při provozu uvnitř lisové linky v důsledku technické závady ke vzniku požáru od párové brusky.

Šíření požáru zabránilo čidlo stabilního hasicího zařízení umístěné ve vzduchotechnice a filtru. Požár dohasili zaměstnanci podniku čtyřmi práškovými hasicími přístroji. Hasiči na místě překontrolovali zařízení termokamerou, skrytá ohniska nenašli.

Ve středu 15. ledna v 23.42 hodin vyjížděli hasiči ze stanice ve Vysokém Mýtě a dobrovolní hasiči z Radhoště k požáru dvou vozidel do Radhoště. Jednalo se o vozidla značky BMW zaparkované od sebe asi 4 metry. Požár hasiči dostali pod kontrolu tři minuty po půlnoci a zcela ho zlikvidovali v 0.26 hodin. Během požáru došlo k poškození třetího vozidla Nissan.

Hasičští a policejní vyšetřovatelé celé čtvrteční dopoledne zjišťovali příčiny vzniku požáru. Škoda byla předběžně vyčíslena na 550 tisíc korun. Uchránit se podařilo vozidlo Nissan a další zaparkovaný automobil Ford Transit v celkové hodnotě přibližně 600 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování.

Osádky cisteren profesionálních hasičů ze stanice Soběslav a z jednotky SDH obce Veselí nad Lužnicí byly vyslány do firmy sídlící ve Veselí nad Lužnicí na Třídě Čs. Armády k ohlášenému požáru odsávání ve výrobní a skladovací hale. Když hasiči přijeli na místo, zjistili, že požár již částečně uhasili zaměstnanci firmy a že je nutné ještě zlikvidovat ohniska na radiátorech topení pod stropem haly.

K nim se zasahující hasiči dostali po výsuvném žebříku. Požár byl zcela uhašen přibližně po půl hodině. Škoda způsobená požárem byla vyšetřovatelem HZS vyčíslena na Kč 200 000,–, hodnota uchráněného majetku činí Kč 50 000 000,–. Příčinou vzniku požáru bylo tření a přehřátí při rozmítání řeziva.