Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Novopačtí profesionální hasiči odstraňovali následky dopravní nehody osobního automobilu, který se po nehodě na silnici č. 16 u Vidochova převrátil mimo komunikaci na střechu. Dvě osoby si převzali do své péče záchranáři.

Hasiči místo události zabezpečili, provedli opatření proti vzniku požáru a zamezili úniku provozních kapalin. Po došetření nehody převrátila jednotka automobil zpět na kola, odpojila akumulátor a pomohla s naložením na odtah.

V trutnovské části Kryblice v Kryblické ulici začal hořet osobní automobil, na místo události spěchali profesionální hasiči z Trutnova. Nikdo nebyl při události zraněn. Hasiči dostali plameny pod kontrolu pomocí vysokotlakého proudu vody.

Příčinou vzniku požáru byla zřejmě technická závada na elektroinstalaci. Škoda způsobená na vozidle byla vyčíslena na 50 tisíc korun, hodnoty ve výši 90 tisíc korun se podařilo uchránit.

Jedno osobní auto narazilo do stromu na silnici z Dolního Žandova směrem na část obce Vysoká. Po nárazu zůstal zaklíněný uvnitř vozidla jeden člověk. Hasiči muže vyprostili, záchranná služba mezitím povolala na místo vrtulník.

Ještě před přistáním vrtulníku záchranná služba ukončila oživovací pokusy, lékař konstatoval u zraněného muže smrt. Hasiči na místě nehody osvětlovali prostor pro vyšetřování ze strany policie a asistovali při vyproštění havarovaného vozidla.