Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V Břeclavi došlo k tragické dopravní nehodě na křižovatce ulice třída 1. máje s ulicí U Nemocnice. Osmapadesátiletý řidič v osobním vozidle Renault z doposud nezjištěných příčin vyjel při průjezdu křižovatkou mimo komunikaci.

Vozidlo pokračovalo v jízdě směrem k místnímu rybníku a následně narazilo do kmene stromu. Bohužel náraz byl natolik silný, že řidič zraněním podlehl. Událost nyní zůstává v šetření.

Dopravní nehoda osobního automobilu na střeše zaměstnala složky IZS na 56. kilometru dálnice D11. Na místě zasahovaly jednotky HZS Ovčáry a Kolín a v rámci mezikrajské spolupráce také jednotka HZS Královéhradec­kého kraje.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že vozidlo je mimo komunikaci, osoby, které v něm cestovaly, jsou mimo vozidlo. Jedna zraněná osoba byla v péči ZZS. Dálnice byla ve směru na Prahu uzavřena, protože bylo nutné odklidit z vozovky zbylé části vozidla.

Na silnici I/11 u Chlumce nad Cidlinou havaroval před půlnocí osobní automobil, který zůstal po nehodě mimo vozovku na boku. Na místo události vyjeli profesionální hasiči ze stanic Nový Bydžov a Hradec Králové – Pražská a dále dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou.

Při nehodě byly dvě osoby zraněny. Hasiči místo události zajistili, provedli opatření proti vzniku požáru a postarali se o likvidaci následků. Místo nehody si následně převzali policisté.