Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotka profesionálních hasičů z Nového Bydžova byla krátce před osmou hodinou ráno přivolána k dopravní nehodě, která se stala na silnici mezi obcemi Chotělice a Smrkovice. Řidič osobního auta Škoda Fabia Combi z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice a skončil na boku v příkopu.

Při příjezdu jednotky na místo byl muž venku z auta a bez známek zranění. Hasiči mu ošetřili pouze drobné oděrky na noze. Následně převrátili vůz zpět na kola a odpojili autobaterii. Po zadokumentování události Policií ČR pomohli s vytažením a naložením auta na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

V souvislosti s bouřkou, která v podvečer a večer zasáhla Středočeský kraj, řešili hasiči na 50 události. Týkaly se především pomoci občanům při čerpání vody ze zatopených sklepů, garáží, pozemků, čistili ucpané kanalizace, odstraňovali popadané stromy. Celkem bylo venku 25 jednotek profesionálních hasičů a 43 jednotek dobrovolných hasičů.

Největší problémy s vodou měli obyvatelé okresu P-Z, Prahy-východ a Mělnicka. V souvislosti s deštěm řešili hasiči také požár – v areálu ZŠ v Kamenici začala v 18.00 hořet trafostanice – úder blesku. Způsobená škoda 100.000 Kč, uchráněny hodnoty za 800.000 Kč.