Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální jednotka ze stanice Tábor zasahovala společně s jednotkou SDH obce Tábor v obci Meziříčí, kde začal téměř přetékat soukromý rybník. Hasiči pročistili jeho odtok a hladina se pak začala rapidně snižovat.

V blízkosti rybníka a místního potoka se nacházel dětský tábor, u kterého bylo rozhodnuto, že bude preventivně evakuován. Zasahující hasiči pomohli s evakuací 25 dětem a 5 dospělým. Zásah ukončili krátce před 22. hodinou.

Předpovědi meteorologů se naplnily a v úterý odpoledne zasáhly Vysočinu bouřky doprovázené silným větrem a prudkým deštěm. Nejčastěji hasiči odstraňovali stromy, které padly na komunikace a bránily tak plynulému provozu. V několika případech také hasiči čerpali vodu ze zatopených sklepů domů.

V Pavlínově na Žďársku strhl vítr střechu domu a odhodil ji na sousední pozemek. Hasiči společně s občany obce objekt provizorně zastřešili. Všechny události, u kterých jsme v souvislosti s počasím zasahovali, se obešly bez zranění osob.

Na silnici I. třídy č. 15 se za obcí Kozly směrem na Libčeves odehrála tragická dopravní nehoda. Zemřela při ní 42letá řidička osobního automobilu zn. Peugeot, která z dosud nezjištěných příčin sjela mimo vozovku a levým bokem vozidla narazila do stromu. Následkem nárazu utrpěla zranění neslučitelná se životem a na místě zemřela.

O život řidičky bojovali záchranáři z Loun a z Mostu a přiletěl i vrtulník rychlé lékařské pomoci. Policisté nařídili soudní pitvu zesnulé ženy. Veškeré okolnosti této tragické dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření lounských policistů. Provoz na komunikaci byl obnoven před 22. hodinou.